MuziekQuiz

De leukste rondes met video- en geluidsfragmenten

Hero image Muziek Quiz

Ca 2 uur

Vanaf 10 - 500+ personen

Met Quizmaster of als Kant-en-Klare Quiz

Verschillende rondes met vragen en antwoorden

Ook mogelijk in het Engels

100+ keer geboekt

Onze MuziekQuiz geeft een middag of avond vol plezier.

Onze MuziekQuiz wordt gemaakt door professionals uit het vak en bestaat uit verschillende soorten rondes, fragmenten, opdrachten en vragen. Iedereen kan meedoen door de uiteenlopende genres, maar de winnaars onderscheiden zich door net dat beetje meer muziekkennis. Wil je meer weten over onze MuziekQuiz en een voorbeeldquiz spelen? Lees dan snel verder!

MuziekQuiz vragen en antwoorden

MuziekQuiz vragen over verschillende decennia

Muziekquiz blog jaren 90

Een decennium is een periode van 10 jaar. Als je kijkt naar de muziek in de afgelopen 100 jaar, heeft elk decennium weer andere kenmerken. Vragen over nummers, artiesten en kenmerken van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00 ontbreken natuurlijk niet!

Aretha Franklin

Tears in Heaven

Muziekvragen over Eurovisie Songfestival

Muziekquiz blog songfestival

Uiteraard bevat onze muziekquiz ook vragen over het Eurovisie Songfestival. Voor de echte fans is er zelfs een speciale Songfestival Quiz beschikbaar. Hieronder een voorbeeldvraag uit onze eigen quiz.

Linda Wagenmakers, Glennis Grace, De Toppers, Sieneke, 3JS, Anouk, The Common Linnets, Douwe Bob, Waylon & Duncan Laurence.

Kant-en-klare quiz of muziekquiz op locatie

Onze quizzen zijn gemaakt door professionals uit het vak, elke keer uniek en precies onderscheidend genoeg. Iedereen kan meedoen, maar de winnaars onderscheiden zich door net dat beetje meer muziekkennis. Live met enthousiaste QuizMaster in een kroeg of bij jou thuis!

MuziekQuiz rondes en categorieën

Muziekvragen over de jaren 90

Muziekquiz oude muziek

De jaren 90 kenmerkt zich vooral door Electronic Dance Music & Pop. De opkomst van EDM had te maken met het steeds normaler worden van het hebben van een PC.

Mama Appelsap

Mama appelsap dankt zijn naam aan het nummer Wanne be Startin’ Somethin’ van Michael Jackson, waarvan sommige mensen aangeven zij er de tekst Mama say mama sa mam(a)appelsap in horen.

Hannie is de moeder van Ivo

Raad de titel

In deze categorie vragen spelen we een liedje of videoclip af, vaak tot net voor het refrein, en moeten de deelnemers raden welk liedje het is. Antwoord kan een open vraag of een multiple choice zijn.

ABBA - Fernando

Top 2000 muziekronde

Top 2000 quiz 3

De Top 2000 Quiz vragen worden afgewisseld met bekende en minder bekende muziekfragmenten, videoclips en plaatjes. Een goede Top 2000 Quiz bevat genoeg variatie aan muziekstijlen. Voor iedereen zitten er favoriete hits tussen.

Kant-en-klare quiz of muziekquiz op locatie

Onze quizzen zijn gemaakt door professionals uit het vak, elke keer uniek en precies onderscheidend genoeg. Iedereen kan meedoen, maar de winnaars onderscheiden zich door net dat beetje meer muziekkennis. Live met enthousiaste QuizMaster in een kroeg of bij jou thuis!

Kant-en-klare quizzen

Helaas, voor deze zoekopdracht zijn geen producten gevonden!

MuziekQuiz met geluidsfragmenten

Muziekquiz geluidsfragmenten

Bij een MuziekQuiz horen natuurlijk geluidsfragmenten. Deze hebben onze professionals voor jou er bij gezocht. Of je nou kiest voor een MuziekQuiz op locatie, voor thuis of online, wij zorgen ervoor dat je vragen krijgt met geluidsfragmenten. Onze Quiz van 2 uur bestaat uit 10 rondes waarin minimaal 6 rondes met geluidsfragmenten. Daarnaast bevat de quiz ook verschillende videoclips. De vragen kunnen bijvoorbeeld als volgt zijn:


 • Wat is de titel van dit nummer?
 • Hoe heet deze artiest?
 • Welke Mama Appelsap hoor je hier?

 • Uit welk nummer komt deze gitaarsolo?

 • Van welk Nederlandstalig nummer lees je hier de Engelse vertaling?

Mash-ups

Een mash-up is een muziekstuk dat bestaat uit een aantal door elkaar gemengde muziekstukken.

Never gonna give you up - Rick Astley & Wake me up - Avicii

Cover hits

We laten een muziekfragment horen waarin een cover gezongen wordt en vervolgens luidt de vraag wie het origineel heeft geschreven. Simple as that!

Dolly Parton. Wij lieten "I will always love you" van Whitney Houston horen

MuziekQuiz op locatie boeken?

Hoe verloopt een MuziekQuiz

De MuziekQuiz is een feestelijke aaneenschakeling van muzikale Quizrondes zoals ‘Ken je Klassiekers’, ‘Mama Appelsap’ en ‘TV tunes’. Alles natuurlijk ondersteund met beeld en geluidsfragmenten. Van welke muziek je ook houdt, ben je jong of wat ouder: het is voor iedereen een feest van herkenning. Een top avond is gegarandeerd!

Online Muziek Quiz teambuilding
 • Jullie verzamelen in een gezellige horeca locatie of op een eigen locatie.
 • Onze ervaren quizmaster geeft jullie 2 uur lang top entertainment.
 • We spelen in teams die variëren in grootte van 3-6 personen.
 • De Quiz kent verschillende rondes. Bekende en iets minder bekende muziekfragmenten, videoclips, plaatjes en kennisvragen wisselen elkaar af.
 • Hits van nu worden gecombineerd met jaren 70, 80 en 90 nummers.
 • Inclusief prijzen voor de winnaars

Deze bedrijven gingen jullie voor

Logo ikea
Endemol Logo svg
Uwv
4 meander
8 HC

Geinteresseerd?

Kant en Klare MuziekQuiz kopen?

Met onze kant en klare MuziekQuiz haal je alles in huis voor een DIY Quiz. Kies een Quiz die bij jullie past, volg de stappen en ontvang je PubQuiz direct per mail.

Speel zelf Quizmaster

Kant en Klare Pub Quiz Hero 1

1,5 - 2 uur Quiz plezier

Met audio- en videofragmenten

Tips & tricks voor de quizmaster

Direct geleverd

Helaas, voor deze zoekopdracht zijn geen producten gevonden!

Andere leuke Quizzen in ons assortiment

Maak je klaar om te rocken met QuizPub!

Muziek Quiz Quiz Pub rock

Ben je een muziekliefhebber en hou je ervan om je kennis samen met vrienden, collega’s en familie op de proef te stellen? Dan is de MuziekQuiz van QuizPub echt iets voor jou! We bieden je zo een leuke en interactieve manier om je muziekkennis te testen en het is gegarandeerd een hit voor muziekliefhebbers van alle leeftijden.


Als je een PubQuiz door ons laat organiseren, geven we teams hun eigen persoonlijke Quizmaster die ervoor zorgt dat alles soepel verloopt en dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Onze Quizmasters weten precies wat ze moeten doen om de sfeer erin te houden!

Geïnteresseerd?

Zelf een Muziek Quiz organiseren

Bij QuizPub vinden we dat iedereen moet kunnen genieten van een goede MuziekQuiz, en daarom bieden we Quizzen aan tegen betaalbare prijzen en zorgen wij ervoor dat iedereen mee kan doen. Dit is perfect voor elke muziekliefhebber, trivia-fan en voor wie gewoon een leuke avond met vrienden of familie wil hebben. Neem vandaag nog contact met ons op om je Muziek Quiz te organiseren!

Breng je team samen met de ultieme Muziek Quiz

Ben je op zoek naar een leuke en unieke manier om je team samen te brengen en een gevoel van saamhorigheid op te bouwen? Onze Muziek Quiz is de perfecte activiteit voor collega’s en vrienden.


Onze Quizmasters zijn de ultieme entertainment specialisten en zorgen ervoor dat jouw team zich van begin tot eind vermaakt. Ze houden de sfeer levendig en zorgen ervoor dat iedereen een geweldige tijd zal hebben.


Bij QuizPub geloven we dat muziek een universele taal is die mensen samenbrengt, en deelnemen aan onze Muziek Quiz is de perfecte manier om dit te vieren. Met een scala aan muziekgenres, van rock tot pop en van hiphop tot klassiek is er voor elk wat wils.

Wat is een betere manier om mensen samen te brengen dan muziek?

Muziek Quiz Quiz Pub samen

Onze MuziekQuiz biedt niet alleen een leuke en interactieve manier om mensen bij elkaar te brengen, maar is ook een uitstekende teambuilding activiteit. Het is een geweldige gelegenheid voor collega's om elkaar beter te leren kennen en sterkere werkrelaties op te bouwen. Voor vrienden en familie biedt het een leuke manier om een avond samen door te brengen en blijvende herinneringen te creëren.


De Quizmaster stelt de teams een reeks vragen, variërend van klassieke muziek-weetjes tot meer moderne onderwerpen. Teams kunnen vragen beantwoorden over verschillende genres, artiesten en albums. De Quizmaster kan ook hints en tips geven om de teams te helpen bij het beantwoorden van de vragen. Meedoen aan een pubQuiz muziek is ook een geweldige manier om meer over muziek te leren en je kennis te testen!

Meer leren over muziek met onze Muziek Quiz

Muziek Quiz Quiz Pub leren

Je steekt gegarandeerd iets op van onze Muziek Quiz! Het is een geweldige manier om plezier te hebben en meer te leren over muziek. Met een persoonlijke Quizmaster kunnen teams het tegen elkaar opnemen en hun kennis testen. Schrijf je vandaag nog in en leef je uit!


Je kunt een reeks vragen verwachten over songteksten, namen van artiesten, muziektheorie, cultuur en muziekgeschiedenis. Op deze manier wordt iemand uitgedaagd om kritisch na te denken, waardoor het probleemoplossend vermogen verbetert.

Meer informatie?

Als ik geen natuurkundige was, zou ik waarschijnlijk muzikant zijn

Weet jij bijvoorbeeld wie dit ooit heeft gezegd? Dat was Albert Einstein! Benjamin Franklin geloofde zelfs dat muziek een krachtig instrument was voor sociale verandering, mensen bij elkaar kon brengen en een gevoel van gemeenschap kon creëren.


Deze en andere feitjes en weetjes kom je tegen in onze Muziek Quiz. Het aantal muziekgenres voor een Muziek PubQuiz varieert sterk. Je kunt er in ieder geval op rekenen dat je popmuziek zult horen!

Wat weet jij over popmuziek?

Het is een genre van populaire muziek dat ontstond rond 1950 en sindsdien is uitgegroeid tot een van 's werelds meest gehoorde en erkende vormen van muziek. Popmuziek wordt gekenmerkt door aanstekelijke melodieën, een hoog tempo, eenvoudige deuntjes en begrijpelijke teksten.


Een Muziek Quiz test uiteindelijk iemands brede kennis en begrip van verschillende genres, tijdperken, stijlen, muziektheorie, geschiedenis en culturele context, en ook het vermogen om artiesten, componisten, muzikanten, opmerkelijke liedjes, albums en weetjes over de muziekindustrie te herkennen. We zullen een breed scala aan muziek behandelen, van klassiek tot pop, van rock tot hiphop, en alles daartussenin.

Songteksten zijn een belangrijk onderdeel

Muziek Quiz Quiz Pub songteksten

Muziek pub Quizzen testen meestal de kennis van de deelnemers met songteksten. Het omvat het onthouden van songtitels, artiesten en teksten. Ook kan er gevraagd worden om lege plekken in geciteerde teksten in te vullen. Muziek pub Quizzen zijn leuk en vermakelijk voor spelers om hun bekendheid met populaire liedjes uit te testen.

Hoe ziet een Pub Quiz eruit?

Muziek Quiz Quiz Pub pub

De sfeer van QuizPub is doorgaans warm, joviaal en gezellig, en het is een heerlijke manier om een avond met vrienden, familie of collega's door te brengen. Als je deze activiteit combineert met het diner, kun je er een avond van maken die volledig gevuld is.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze Muziek Quiz arrangementen

Je kunt ook kiezen voor onze dinerspellen. Tijdens een dinerspel neem je deel aan een aantal rondes tussen elke gang van de maaltijd en aan het eind wordt de winnaar uitgeroepen. Dit doen we op diverse locaties in heel Nederland. Er is een ruim aanbod in verschillende steden en de prijsklassen variëren eveneens.


Deelname kan altijd leuker worden gemaakt door de deelnemers de kans te bieden om prijzen te winnen. Ze geven de deelnemers iets om naar te streven, waardoor het spel waarschijnlijk actiever zal worden gespeeld.

Muziek Pub Quiz als bedrijfsfeest? Goed plan!

Deelnemen aan een Muziek Quiz is een uitstekende manier om de sfeer op een bedrijfsuitje of bijeenkomst op te vrolijken. Niet alleen zijn ze een uitstekende middelen om het ijs mee te breken en iedereen aan het praten te krijgen, maar ze zijn ook erg leuk omdat ze je kennis van muziek-gerelateerde onderwerpen op de proef stellen.


Probeer onze Muziek Quiz als je een feestelijke activiteit zoekt voor je komende bedrijfsfeest, of als je gewoon wat plezier wilt maken met je collega’s. Wie weet pik je nog wat nuttige informatie op!

Direct de MuziekQuiz boeken?

Je hebt zelf in de hand waar de Muziek Quiz plaatsvindt

Muziek Quiz Quiz Pub locatie

De MuziekQuiz kan gespeeld worden op een door jou gekozen plaats in Nederland. Dat kan bij jou thuis of op kantoor zijn, in een plaatselijk café en zelfs als een online PubQuiz.


Bij QuizPub combineren we onze passie voor evenementen met onze liefde voor spelletjes, Quizzen en het samenbrengen van mensen om onze gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Jouw bedrijfsuitje, weekend met vrienden of bijeenkomst met de familie wordt een van de meest gezellige momenten die je gehad hebt. Laten we er samen voor zorgen dat jullie er allemaal een goede herinnering aan overhouden!

Beleef de ultieme MuziekQuiz ervaring met QuizPub!

Quiz1

Onze Quizmasters en prikkelende muziek vragen zullen je team zeker verenigen en de avond plezierig en gedenkwaardig maken. Laat deze fantastische kans om relaties op te bouwen met je naasten door een gedeelde interesse in muziek niet voorbijgaan. Vraag direct een offerte aan om jouw muziekQuiz in te plannen!