Pubquiz vragen hero

1 juni 2022 - door Claudia Willemse

De leukste pubquiz vragen (met voorbeelden)

De PubQuiz is een populaire manier van vermaak met vrienden. Dit wordt vaak gedaan in een bar of cafe, maar tegenwoordig vindt men het enorm leuk om dit thuis te organiseren. Hiervoor kan je een kant-en-klare pubquiz kopen, maar een eigen PubQuiz maken is natuurlijk nog veel leuker! Hiervoor moeten dus vragen verzonnen worden.

Wat zijn goede PubQuiz vragen?

Bij een goede PubQuiz horen goede vragen, maar wat zijn die dan? In deze blog gaan wij dieper in op het maken van vragen voor een pubquiz en geven wij een aantal voorbeeldvragen uit onze eigen Pubquizzen die je kan gebruiken. Daarvoor kijken we ook naar veelgebruikte onderwerpen waarop je je vragen kan baseren.

Onderwerpen voor PubQuiz rondes

Voor een PubQuiz kun je natuurlijk een oneindigheid aan onderwerpen verzinnen per ronde. Wij hebben een lijstje gemaakt met de populairste onderwerpen en zullen er een aantal hieronder uitlichten met voorbeeldvragen.

 • Actualiteit
 • Algemene kennis
 • Artiesten
 • Eten en drinken
 • Films en series
 • Foto's
 • Geschiedenis
 • Jaren
 • Jullie vakgebied!
 • Kunst & literatuur
 • Merken
 • Muziek
 • Nieuws
 • Politiek
 • Sport
 • Steden
 • Taalkennis
 • Topografie
 • Voetbal
 • Wetenschap

PubQuiz vragen over algemene kennis

Pubquiz blog tante sidoniajpg

Algemene kennis is eigenlijk niet-specialistische kennis op allerlei gebieden zoals cultuur, techniek en wetenschap. Om een voorbeeld te noemen: hoeveel centimeters er in een meter zitten. Binnen dit onderwerp kun je natuurlijk honderden vragen verzinnen. Hier wat voorbeelden.

Tante Sidonia

Een giraffe

PubQuiz vragen over eten en drinken

Pubquiz blog oliebol

Twee van de primaire behoeftes van de mens zijn eten en drinken, aldus spelen eten & drinken een belangrijke rol in ons leven. De meeste mensen vinden daarom een pubquiz ronde over eten en drinken hartstikke leuk.


Vind je de benaming van ‘eten en drinken’ nou niks? Noem het dan bijvoorbeeld de culinaire ronde!


Hieronder een voorbeeldvraag uit onze Nieuwjaarsquiz in het thema eten en drinken.

A. 161 kilocalorieën

Pubquiz fotoronde

Pubquiz blog sean conneryjpg

In onze eigen PubQuiz noemen we het ook wel de Plaatjesronde of Raad het Plaatje. Hier kun je ook veel mee doen. Voeg een plaatje van je favoriete acteur, artiest of sportheld en vraag wie dit is. Je kunt het plaatje natuurlijk ook onduidelijker maken of alleen een deel van een foto laten zien en de deelnemers dan laten raden wie er te zien is op de afbeelding.

Sean Connery

Pubquiz sportvragen

Pubquiz blog hockey

Voor de sportfanaten is de sport ronde van een pubquiz vaak de favoriet. Hier kun je ook alle kanten mee op. Je kunt vragen verzinnen over een bepaalde topsporter of over bepaalde sportwedstrijden. Daarbij kun je zelfs gewoon vragen verzinnen over sporten als voetbal, hockey, handbal etc. Je zou zelfs vragen kunnen verzinnen over sportprogramma’s of sport in verschillende culturen. Hier een aantal voorbeelden.

Olympisch goud, Wereldkampioen, Europees kampioen, winnaar van de Pro League, de Champions Trophy en de World League.

262,-

Pubquiz vragen over muziek

Muziekquiz blog jaren 90

Wat we zelf hebben gemerkt is dat een van de populairste rondes van een pubquiz toch wel de muziek ronde is. Deze hebben wij ook in onze eigen PubQuiz. De ronde was zelfs zo populair dat we toen ook een aparte MuziekQuiz hebben gemaakt. Hieronder een aantal voorbeeldvragen over muziek.

Aretha Franklin

Tears in Heaven

Kensington

Meer PubQuiz vragen over Muziek?

Ben je een grote muziekliefhebber en lijkt het je stiekem toch leuker om een hele pubquiz over muziek te doen, lees dan onze blog over MuziekQuiz vragen.

Pubquiz vragen over Kerst

Pubquiz blog home alone

Kerst is toch wel een van de feestdagen die flink gevierd worden. Feestelijke muziek, lekker eten en voornamelijk veel gezelligheid met familie of vrienden! Afgelopen najaar hebben wij een heleboel aanvragen gehad voor een kerstquiz. Over deze feestdag kun je honderden vragen verzinnen. Hier een aantal voorbeeldvragen uit onze eigen kerstquiz.

8

McCallister

A. Boxing Day

Pubquiz vragen over voetbal

Pubquiz blog christiano

Het kopje sportvragen hebben we al voorbij zien komen, maar voetbal blijft toch wel een van de populairste, als niet de populairste, sport in Nederland. Daarom nu nog een apart kopje over voetbal vragen. Je zou al veel vragen kunnen verzinnen over het Nederlands elftal, laat staan over alle internationale voetbalteams. Je kunt vragen bedenken over het spel, bepaalde spelers en specifieke kampioenschappen. Een voorbeeld van een vraag zou kunnen zijn.

Cristiano Ronaldo

Pubquiz vragen over films & series

Pubquiz blog ravenna

De meerderheid van de Nederlanders heeft tegenwoordig tenminste een abonnement op videodiensten zoals Netflix, Prime Video of HBO. Dat betekent dat er toch heel wat films en series worden afgekeken. Dat kan dus ook een goed onderwerp zijn voor een ronde uit een pubquiz en er kunnen wel miljoenen vragen over worden verzonnen. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete film of favoriete filmmaker. Of doe een pubquiz ronde met vragen over Netflix films en series. De opties zijn eindeloos. Hieronder een aantal voorbeeldvragen uit onze eigen film of serie rondes.

Ze zuigt de levenslust en schoonheid uit mooie en jonge meisjes

Derek de Lint

Pubquiz vragen over geschiedenis

Pubquiz blog titanic

We kennen het allemaal nog van de middelbare school: geschiedenis! De ene houdt ervan, de ander vind het een verstikking. Hoe dan ook is het altijd leuk om een ronde in je pubquiz te gooien met vragen over geschiedenis. Ook wij hebben een geschiedenis ronde in onze pubquizes, en die blijft het toch altijd goed doen.


Een geschiedenis ronde kun je weer opdelen in een heleboel onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan vragen over een bepaalde eeuw, over een bepaalde langdurige gebeurtenis of over een bepaald land. Wederom enorm veel mogelijkheden. Hieronder een aantal voorbeelden uit onze eigen pubquiz.

1566

1815

1912

Pubquiz vragen over aardrijkskunde

Pubquiz blog water en ijsjpg

Aardrijkskunde, ook wel geografie genoemd, is een wetenschappelijke discipline die zich bezighoudt met het bestuderen van alles wat zich op de aarde afspeelt. Denk bijvoorbeeld aan cultuur, klimaat, het milieu, aardoppervlaktes, noem maar op. Over deze onderwerpen an sich kun je al enorm veel vragen verzinnen. Hier een aantal voorbeeldvragen uit onze eigen pubquiz.

Oppervlaktewater verdampt, in de atmosfeer vormt deze damp wolken, waaruit neerslag valt

Ijs

Pubquiz vragen over alcohol

Pubquiz blog cosmopolitan

Nu komen we aan bij het vragen onderwerp voor de mensen die die borrel toch leuker vinden dan de quiz zelf: alcohol! We hebben het kopje eten & drinken natuurlijk al gehad, maar deze vragen gaan dan specifiek over alcohol. Dit kunnen vragen zijn als ‘raad de cocktail’ of vragen over de geschiedenis van verschillende biertjes. Hieronder onze voorbeeldvraag.

Cosmopolitan

Pubquiz vragen over topografie

Pubquiz blog usajpg

Denk bij vragen over topografie aan vragen wat de hoofdstad van een bepaald land is of in welk land deze stad ligt. Daarnaast kun je ook een aantal plekken op een kaart aanwijzen en vragen om welke stad het gaat. Hieronder een voorbeeldvraag.

Wyoming

Pubquiz vragen over politiek

Pubquiz blog amalia

Ook over politiek kunnen er een heleboel vragen verzonnen worden. Denk bijvoorbeeld aan vragen over een bepaalde partij, politicus of over de politiek in een bepaald land. Hieronder een voorbeeldvraag.

Waar

Pubquiz vragen over dieren

Pubquiz blog kwal

Dan kun je nog een pubquiz ronde maken met vragen over dieren. Hoeveel dieren ken jij? Zoveel vragen kun je dus al verzinnen over dit onderwerp. Hieronder een van onze pubquiz vragen over dieren.

C

Soort vragen

Buiten verschillende onderwerpen zijn er ook heel veel soorten vragen die je kan stellen in een pubquiz.

Open vragen, meerkeuze vragen, waar of niet waar vragen, puzzelvragen (waarbij deelnemers de antwoorden in de juiste volgorde moeten plaatsen), schattingsvragen en zo zijn er nog wel meer. Dit zijn de soort vragen die wij veel in onze quizzen gebruiken.

Wanneer je dus een onderwerp of thema hebt gekozen voor een ronde kun je gaan kijken welke soort vragen hierbij passen. We lichten er een paar voor je uit.

Waar of niet waar vragen

Hier geef je de deelnemers dus de kans om te zeggen of iets wel of niet waar is. Je vraagt ze dan bijvoorbeeld ‘of het waar is vleermuizen ondersteboven slapen’ of ‘Dat Arnhem de hoofdstad van Gelderland is’. Bijvoorbeeld:

Niet waar

Meerkeuzevragen

Dit is bij een pubquiz de populairste vragen soort. Hierbij geef je de deelnemers een aantal opties van antwoorden waar ze uit kunnen kiezen. Bijvoorbeeld:

D

Schattingsvragen

In een aantal van onze quizzen hebben wij ook schattingsvragen zitten. Hierbij gaat het om wie het dichtste bij het antwoord zit. Deze antwoorden zijn vaak heel specifiek, denk bijvoorbeeld aan hoe hoog een bepaalde berg is of op welke exacte datum iets plaatsvond. Hieronder een aantal schattingsvragen.

322,5 meter hoog

17 mei 1971

Overige pubquiz vragen en antwoorden

Taal: Wat is het Van Dale woord van het jaar 2021?

Kunst & Literatuur: Wat is de naam van de muze van kunstenaar Carel Willink?

Prikspijt

Mathilde Willink

Lees ook onze blog over teamnamen bij een pubquiz!