Escape the City Utrecht

Los het mysterie op en bevrijd Utrecht!

Escape the City Utrecht Hero

2 uur

2-4 personen per team

Combinatie van een stadswandeling en escape game

Opdrachten en raadsels in centrum stad

Gebaseerd op echt Utrechts stadsverhaal

Direct te spelen

€ 29,50 / team (2-4 personen)

Escape the City is nu beschikbaar in Utrecht. Los samen opdrachten en raadsels op, verdien aanwijzingen, bemachtig alle awards en Bevrijd de Stad!

Er houdt zich iets schuil in de werfkelders van Utrecht... Zij die de werfkelders betreden, keren niet meer terug! Wat zorgt ervoor dat deze mensen verdwijnen? Utrecht heeft jullie nodig. Ontrafel het mysterie en bevrijd de stad!

Escape the City Utrecht spelen?

Je kent ons van

Rtl 4 logo
Postcode Lotterij
Ad logo
Logo HHB

Escape the City Utrecht

Werfkelders Utrecht

Utrecht is in de ban van een onbegrijpelijk mysterie. De laatste weken verdwijnen er steeds mensen in de werfkelders van de Domstad.
Er lijkt een patroon te ontstaan. Aan jullie de taak om het mysterie op te lossen, de verdwijningen te stoppen en de stad te bevrijden!


In elke stad in Nederland kent Escape the City een ander verhaal. Geen enkel spel is dus hetzelfde. Het spel speelt zich af in het centrum van Utrecht en kent een vaste start locatie.

Hoe werkt Escape the City Utrecht

Hand Bevrijd de Stad
  • De startlocatie is Vredenburgplein in Utrecht.
  • Tijdens het spel komen jullie o.a. langs de Domtoren, Oude Gracht, de Neude, Paushuize en de Mariaplaats.
  • Het spel wordt met een app gespeeld. De link naar de app en login gegevens ontvang je, zodra je het spel hebt aangeschaft.
  • Zodra jullie op de start locatie zijn, log je in en start het spel.
  • Bevrijd de Stad is te spelen met een groep van 2 tot 4 personen. Speel je met meer dan 1 team, koop dan per team een spel aan.
  • De uitdaging is om het mysterie binnen 2 uur op te lossen. Mocht dat niet lukken dan hebben jullie het niet gehaald. Maar niet getreurd! Jullie hebben dan nog steeds de mogelijkheid om het spel af te maken.

Wil je Escape the City Utrecht spelen?

Speel het spel in Utrecht of in een andere stad

Helaas, voor deze zoekopdracht zijn geen producten gevonden!

Escape the City Utrecht spelen met een grote groep

Escape the City grote groep

Zijn jullie met een grote groep (8+ personen) dan is het ook mogelijk om een City Escape te spelen met begeleiding. Je ontvangt dan een telefonische introductie bij de start van het spel. De spelbegeleider volgt jullie op het scherm, geeft aanmoedigingen & tips en is het gehele spel bereikbaar voor vragen.


Ben je met meer dan 15+ deelnemers dan is het ook mogelijk om begeleiding ter plekke te krijgen. Daarnaast kunnen we dit spel voor jullie combineren met een horeca arrangement of een andere activiteit. Zo organiseer je eenvoudig een compleet dagje uit.


Dus ben je met een grote groep, wil je Escape the City Utrecht of één van onze andere citygames spelen? Vraag dan een offerte aan.

Escape the City spelen met een grote groep?

Escape the City Utrecht biedt een unieke manier om zowel de stad als elkaar te leren kennen

Escape the city Utrecht

Escape the City Utrecht is een spannend spel waarbij jullie samen hints, raadsels, quizzen en rekensommen moeten oplossen om aanwijzingen te verdienen. Alleen met deze aanwijzingen kunnen jullie het mysterie ontrafelen en de stad ‘bevrijden’ van de duistere krachten die in het verhaal ‘mensen laten verdwijnen’.


Dit spel biedt een unieke ervaring voor vriendengroepen, families of collega's die op zoek zijn naar een avontuurlijke en uitdagende activiteit. Werk goed samen en bevrijd de stad Utrecht binnen 2 uur!

Ben jij geen doorgewinterde puzzelaar? Dat is geen probleem bij Escape the City Utrecht!

Utrecht escape the city

Escape the City is geschikt voor zowel ervaren puzzelaars als beginners. Het spel biedt verschillende niveaus van moeilijkheid, zodat iedereen kan deelnemen en plezier kan hebben aan deze unieke ervaring. De werfkelders zijn een ideale setting voor dit spannende avontuur, waarbij teamwork, communicatie en creatief denken centraal staan!

Escape the City Utrecht spelen?

Tijdens dit spel kom je langs de meest bekende plekken van Utrecht

Citygame Utrecht

Van het prachtige Vredenburgplein tot de historische Oude Gracht en de imposante Dom Toren, je zult alles ontdekken terwijl je samenwerkt om de mysteries van de stad op te lossen. Andere highlights zijn onder andere de Pieterskerk, de beroemde Winkel van Sinkel: een iconisch pand met een rijke geschiedenis en tegenwoordig gevuld met trendy winkels en gezellige eetgelegenheden.


Tijdens het spel kom je onder andere langs het indrukwekkende Stadhuisplein en het karakteristieke Postkantoor op de Neude. Onderweg kom je ook langs de Springweg, waar je kunt genieten van de combinatie van geschiedenis en nieuwe architectuur. En natuurlijk mag een ontmoeting met Nijntje, het iconische konijn uit Utrecht, niet ontbreken tijdens je avontuur!

Een andere verborgen parel waar je langskomt, is de Zakkendragersteeg. Deze pittoreske steeg ademt geschiedenis en is perfect voor een vlug fotomoment. En vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan het Stadskasteel Oudaen, een statig pand met een rijk verleden en een gezellig café.


Het Domplein is de ideale plek om nog even na te genieten en misschien zelfs een drankje te doen op een van de terrassen.

Waar gaat Escape the city Utrecht over?

Utrecht citygame

Bij dit stadsspel betreed je de mysterieuze wereld van de werfkelders, maar pas op! De werfkelders zijn berucht om hun labyrint-achtige structuur en geheimzinnige sfeer. Het verhaal gaat dat veel mensen die een poging waagden om deze kelders te betreden, nooit meer zijn teruggekeerd.. (spannende muziek klinkt op de achtergrond)


De vraag is: wat zorgt ervoor dat deze mensen verdwijnen? Samen met je team gaan jullie dit raadselachtige fenomeen ontrafelen en de stad redden.

Escape the City Utrecht direct spelen?

Met plezier kom je het verst

Bevrijd de stad Utrecht 2

Los tijdens dit teamuitje of bedrijfsuitje samen de hints, raadsels, quizzen en rekensommen op, verdien aanwijzingen en verzamel alle awards om de stad te bevrijden. Dit spel daagt je uit om buiten de gebaande paden te denken en je brein op volle toeren te laten draaien.


Alleen door goed samen te werken, slim gebruik te maken van jullie vaardigheden en natuurlijk vooral veel plezier kunnen jullie het mysterie oplossen en de stad redden!

Escape the City Utrecht: een gezellige dag in de stad

Utrecht bevrijd de stad

Naast het oplossen van het mysterie biedt dit spel ook nog eens een gezellige dag uit in de prachtige stad Utrecht. Geniet van de sfeervolle restaurants, cafés en andere bezienswaardigheden tijdens jullie avontuurlijke stadsspel.


Escape the city Utrecht is beschikbaar in zowel het Nederlands als Engels, dus er is geen taalbarrière die jullie tegenhoudt om de stad te bevrijden!

Wil je Escape the City Utrecht direct boeken?

Veel gestelde vragen

De inlogcode die je van ons via de mail krijgt is onbeperkt geldig. Maar als je hebt ingelogd moet het spel direct gespeeld worden.

Escape the city is beschikbaar in het Nederlands. Voor sommige steden is ook een Engelse versie beschikbaar.

Momenteel is het spel alleen in Utrecht te spelen, maar we zijn bezig om het spel ook beschikbaar te maken in andere grote steden.

Per team heb je 1 device (Smartphone/tablet) met internet en gps nodig. Daarop installeer je de gratis app vanuit de appstore. In de instructies die je van ons krijgt staat de link naar de app en ook jouw inlogcode waarmee je het spel kan starten.

Het spel duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Het ligt eraan hoelang je er over wilt doen. Als de 2 uur voorbij is en je hebt de stad nog niet gered, kan je kiezen verder verder te spelen en de stad alsnog te redden!

Dat ligt aan de begeleiding die jij wilt tijdens het spel. Kies je ervoor om zelfstandig op pad te gaan, dan betaal je minder dan wanneer je een spelbegeleider op afstand of op locatie wilt. Voor de exacte prijzen kun je een offerte aanvragen.

Het spel is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 14. De raadsels en opdrachten zijn uitdagend, maar je kan tips vragen als je hulp nodig hebt. Wil je het spel met het gezin spelen is dan kunnen kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding meedoen.

Het spel kan het beste door 2-4 personen gespeeld worden, dus 1 team. Ben je met een grotere groep zoals 20? Dan kan de groep verdeeld worden door bijvoorbeeld 5 teams van 4 personen. Wel is er maar 1 route en 1 manier om de stad te bevrijden. Leukste is dan om met een korte pauze tussen de groepen te starten.

Wij adviseren om met 2-4 personen in 1 team te gaan. Zo kan iedereen meedoen en is het goed te doen om te overleggen. Op die manier is het voor iedereen leuk!