Escape the City Rotterdam

Bevrijd Rotterdam en ontdek de stad!

Escape the City Hero Rotterdam

Ca. 2 uur

2-4 personen per team

Combinatie van een stadswandeling en escape game

Opdrachten en raadsels in centrum stad

Geïnspireerd door Rotterdam's WO I spionagenetwerk

Direct te spelen

€ 29,50 / team (2-4 personen)

Ontdek Rotterdam op een unieke manier met onze self-guided citygame ‘Escape the City Rotterdam’, geïnspireerd door het spionagenetwerk tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Tijdens deze avontuurlijke wandeling geniet je niet alleen van de meest opvallende toeristische attracties, maar ontdek je ook de verborgen schatten van de stad. Los diverse raadsels en puzzels op, behaal awards en bevrijd de stad!

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Rotterdam een spionagehoofdkwartier vanwege haar neutrale status en strategische ligging. Professor Van Veen stuitte op een oude brief uit die tijd waarin wordt vermeld dat een waardevolle kist ergens in de stad verborgen is. Maar wees op jullie hoede, want de informatie is gelekt. Jullie moeten de kist vinden voordat anderen dat doen. Help Professor Van Veen om deze mysterieuze kist te onthullen en te openen!

Escape the City Rotterdam spelen?

Je kent ons van

Rtl 4 logo
Postcode Lotterij
Ad logo
Logo HHB

Escape the City Rotterdam

Escape the City - Rotterdam 2

Betreed Escape the City Rotterdam en help Professor Van Veen in haar missie om de mysterieuze kist, verstopt door spionnen tijdens de Eerste Wereldoorlog, te vinden. Maar kunnen jullie dit klusje klaren zonder enige hulpmiddelen, in een bruisende moderne stad, en met concurrentie op de loer?


In elke stad in Nederland kent Escape the City een ander verhaal. Geen enkel spel is dus hetzelfde. Het spel speelt zich af in het centrum van Rotterdam, komt langs (bijna) alle hoogtepunten en kent een vaste start locatie.

Hoe werkt Escape the City Rotterdam

Hand Bevrijd de Stad
  • De startlocatie is het Stadhuis van Rotterdam, gelegen aan de Coolsingel.
  • Tijdens het spel zullen jullie onder andere langs het Schielandshuis, de Markthal, de Kubuswoningen, het Witte Huis, de Lauvehaven, de Erasmusbrug en de Lijnbaan komen.
  • Het spel wordt met een app gespeeld. De link naar de app en login gegevens ontvang je, zodra je het spel hebt aangeschaft.
  • Zodra jullie op de start locatie zijn, log je in en start het spel.
  • Bevrijd de Stad is te spelen met een groep van 2 tot 4 personen. Speel je met meer dan 1 team, koop dan per team een spel aan.
  • De uitdaging is om het mysterie binnen 2 uur op te lossen. Mocht dat niet lukken dan hebben jullie het niet gehaald. Maar niet getreurd! Jullie hebben dan nog steeds de mogelijkheid om het spel af te maken.

Wil je Escape the City Rotterdam spelen?

Speel het spel in Rotterdam of in een andere stad

Helaas, voor deze zoekopdracht zijn geen producten gevonden!

Ook te spelen met een grote groep!

Escape the City grote groep

Zijn jullie met een grote groep (8+ personen) dan is het ook mogelijk om Escape the City te spelen met begeleiding. Je ontvangt dan een telefonische introductie bij de start van het spel. De spelbegeleider volgt jullie op het scherm, geeft aanmoedigingen & tips en is het gehele spel bereikbaar voor vragen.


Ben je met meer dan 15+ deelnemers dan is het ook mogelijk om begeleiding ter plekke te krijgen. Daarnaast kunnen we dit spel voor jullie combineren met een horeca arrangement of een andere activiteit. Zo organiseer je eenvoudig een compleet dagje uit.


Dus ben je met een grote groep, wil je escape the city of één van onze andere citygames in Rotterdam spelen? Vraag dan een offerte aan.

Escape the City spelen met een grote groep?

Ontdek de hoogtepunten van Rotterdam

Escape the city Rotterdam

Dit spannende spel neemt je mee langs bekende plekken en bezienswaardigheden in Rotterdam, terwijl je raadsels oplost en de tijd probeert te verslaan.


Tijdens de escape tour Rotterdam zullen jullie onder andere langs het Schielandshuis, de Markthal, de Kubuswoningen, het Witte Huis, de Leuvehaven, de Erasmusbrug en de Lijnbaan komen. Deze iconische locaties zijn niet alleen adembenemend om te zien, maar ze spelen ook een cruciale rol in het spel.

Escape Tour Rotterdam: hét gezellige teamuitje!

Rotterdam Escape the city

Het ontdekken van verborgen schatten en minder bekende plekken van de stad, naast de bekende bezienswaardigheden, maakt de ervaring zowel educatief als avontuurlijk.


Bovendien zorgt de interactie met de stad en haar geschiedenis voor een meeslepende ervaring die verder gaat dan een traditionele stadstour of puzzelspel. De uitdaging om binnen een bepaalde tijd raadsels op te lossen en de kist te vinden, voegt een element van spanning en competitie toe, wat het spel aantrekkelijk maakt voor zowel vriendengroepen als collega's.


De flexibiliteit om het spel in verschillende groepsgroottes en met verschillende niveaus van begeleiding te spelen, maakt het toegankelijk en aanpasbaar voor diverse groepen, wat bijdraagt aan de algehele leuke en inclusieve ervaring.

Escape the City Rotterdam direct spelen?

Diverse citygames in Rotterdam

Escape the City in Rotterdam

Quiz Pub biedt naast de escape tour in Rotterdam diverse citygames aan in Rotterdam, elk met een unieke invalshoek. "Ontmasker de Saboteur" draait om het identificeren van een saboteur in het team door middel van diverse opdrachten en puzzels. "Crazy 88" is gericht op creativiteit en humor, waarbij teams 88 ludieke opdrachten uitvoeren die door een jury beoordeeld worden. "Manhunt" is een competitieve game waar teams strijden om gestolen buit terug te vinden. Tot slot is er "The Wedding Game", een spel vol hilarische opdrachten ideaal voor vrijgezellenfeesten​.

Escape the City in andere steden

Of wil jij het spelen in een andere stad? Wij bieden deze citygame ook aan andere steden, zoals Escape the City in Amsterdam en Escape the City in Utrecht!

Wil je Escape the City Rotterdam direct boeken?

Veel gestelde vragen

De inlogcode die je van ons via de mail krijgt is onbeperkt geldig. Maar als je hebt ingelogd moet het spel direct gespeeld worden.

Escape the city is beschikbaar in het Nederlands. Voor sommige steden is ook een Engelse versie beschikbaar.

Momenteel is het spel alleen in Utrecht te spelen, maar we zijn bezig om het spel ook beschikbaar te maken in andere grote steden.

Per team heb je 1 device (Smartphone/tablet) met internet en gps nodig. Daarop installeer je de gratis app vanuit de appstore. In de instructies die je van ons krijgt staat de link naar de app en ook jouw inlogcode waarmee je het spel kan starten.

Het spel duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Het ligt eraan hoelang je er over wilt doen. Als de 2 uur voorbij is en je hebt de stad nog niet gered, kan je kiezen verder verder te spelen en de stad alsnog te redden!

Dat ligt aan de begeleiding die jij wilt tijdens het spel. Kies je ervoor om zelfstandig op pad te gaan, dan betaal je minder dan wanneer je een spelbegeleider op afstand of op locatie wilt. Voor de exacte prijzen kun je een offerte aanvragen.

Het spel is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 14. De raadsels en opdrachten zijn uitdagend, maar je kan tips vragen als je hulp nodig hebt. Wil je het spel met het gezin spelen is dan kunnen kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding meedoen.

Het spel kan het beste door 2-4 personen gespeeld worden, dus 1 team. Ben je met een grotere groep zoals 20? Dan kan de groep verdeeld worden door bijvoorbeeld 5 teams van 4 personen. Wel is er maar 1 route en 1 manier om de stad te bevrijden. Leukste is dan om met een korte pauze tussen de groepen te starten.

Wij adviseren om met 2-4 personen in 1 team te gaan. Zo kan iedereen meedoen en is het goed te doen om te overleggen. Op die manier is het voor iedereen leuk!