Escape the City Leiden

Bevrijd Leiden en ontdek de stad!

Escape the City Hero Leiden

Ca. 2 uur

2-4 personen per team

Combinatie van een stadswandeling en escape game

Opdrachten en raadsels in centrum stad

Gebaseerd op een echte Leidse legende

Direct te spelen

€ 29,50 / team (2-4 personen)

Bezoek en wandel door Leiden met deze self-guided citygame gebaseerd op een waar gebeurde belevenis uit de tachtigjarige oorlog. Verbaas je ondertussen over de leukste toeristische trekpleisters en verborgen pareltjes van Leiden. Los verschillende raadsels en puzzels, bemachtig alle awards en Bevrijd de Stad met Escape the City Leiden!

Escape the City Leiden brengt jullie in het verhaal van het Leidens ontzet. Aan de start van de tachtigjarige oorlog was het de hertog van Alva niet gelukt om de stad Alkmaar in te nemen, dus proberen ze Leiden te veroveren! De Spanjaarden hebben onder leiding van bevelhebber Valdez de stad Leiden belegerd. De stad Leiden en haar inwoners waren hier niet op voorbereid en hebben dus grote voedseltekorten! Jullie zullen aan de hand van leuke en unieke raadsel en puzzels de Leidenaren helpen om de stad te bevrijden en het Leids ontzet te vieren!

Escape the City Leiden spelen?

Je kent ons van

Rtl 4 logo
Postcode Lotterij
Ad logo
Logo HHB

Escape tour Leiden

Escape the City Leiden

In Escape the City Leiden moeten jullie een geheim verzet helpen met het verslaan van de Spanjaarden! Om dit te doen moeten jullie een aantal voorwerpen vinden die het verzet goed kan gebruiken. De Spanjaarden zijn natuurlijk niet gek en zullen jullie proberen te stoppen! Lukt het jullie om de stad Leiden binnen 2 uur te bevrijden zodat de Leidenaren het Leids ontzet kunnen vieren?


In elke stad in Nederland kent Escape the City een ander verhaal. Escape the City in Rotterdam heeft zo weer een heel ander verhaal dan Escape the City in Den Haag. Geen enkel spel is dus hetzelfde. Het spel speelt zich af in het centrum van Leiden, komt langs (bijna) alle hoogtepunten en kent een vaste start locatie.

Hoe werkt Escape the City Leiden

Hand Bevrijd de Stad Leiden
  • Start het spel pas op de start locatie: Rijnsburgerbrug aan de Stationsweg.
  • Tijdens het spel komen jullie o.a. langs de molen de Valk, de burcht van Leiden, de Hooglandse kerk, de Waag, de Universiteit van Leiden, de Pieterskerk en het monument van Rembrandt.
  • Het spel wordt met een app gespeeld. De link naar de app en login gegevens ontvang je, zodra je het spel hebt aangeschaft.
  • Zodra jullie op de start locatie zijn, log je in en start het spel.
  • Bevrijd de Stad is te spelen met een groep van 2 tot 4 personen. Speel je met meer dan 1 team, koop dan per team een spel aan.
  • De uitdaging is om het mysterie binnen 2 uur op te lossen. Mocht dat niet lukken dan hebben jullie het niet gehaald. Maar niet getreurd! Jullie hebben dan nog steeds de mogelijkheid om het spel af te maken.

Wil je Escape the City Leiden spelen?

Speel het spel in Leiden of in een andere stad

Helaas, voor deze zoekopdracht zijn geen producten gevonden!

Escape the City Leiden spelen met een grote groep

Escape the City grote groep Leiden

Zijn jullie met een grote groep (8+ personen) dan is het ook mogelijk om Escape the City te spelen met begeleiding. Je ontvangt dan een telefonische introductie bij de start van het spel. De spelbegeleider volgt jullie op het scherm, geeft aanmoedigingen & tips en is het gehele spel bereikbaar voor vragen.


Ben je met meer dan 15+ deelnemers dan is het ook mogelijk om begeleiding ter plekke te krijgen. Daarnaast kunnen we dit spel voor jullie combineren met een horeca arrangement of een andere activiteit. Zo organiseer je eenvoudig een compleet dagje uit.


Dus ben je met een grote groep, wil je escape the city of één van onze andere citygames in Leiden spelen? Vraag dan een offerte aan.

Escape the City spelen met een grote groep?

Waarom Escape the City Leiden zo leuk is!

Escape the City in Leiden

Escape the city is een fascinerend stadsspel dat spelers meeneemt op een historische reis door Leiden, gebaseerd op het echte verhaal van het Leidens ontzet tijdens de tachtigjarige oorlog. Wat dit spel zo leuk maakt, is de combinatie van educatie, avontuur en interactie met de stad.


Spelers lossen raadsels op die gerelateerd zijn aan de rijke geschiedenis van Leiden, terwijl ze belangrijke bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van de stad ontdekken. Dit avontuurlijke element, samen met de uitdaging om binnen een bepaalde tijd de stad te 'bevrijden', maakt het spel zowel spannend als leerzaam. Het is een ideale manier om op een leuke en interactieve manier meer te leren over de historische gebeurtenissen van Leiden, terwijl je geniet van de schoonheid en het erfgoed van de stad.

Bezienswaardigheden tijdens Escape the City Leiden

Leiden Escape the City

Tijdens het spel kom je langs verschillende bekende plekken in Leiden zoals Molen de Valk. Deze indrukwekkende molen is een van de oudste nog werkende molens in Nederland. Ook kom je langs de Burcht van Leiden. Dit middeleeuwse fort biedt niet alleen een interessant stukje geschiedenis, maar ook een adembenemend panoramisch uitzicht over Leiden.


Bewonder de majestueuze Hooglandse Kerk, een van de grootste kerken in Leiden. En bezoek de Waag. Loop langs dit historische gebouw dat vroeger dienst deed als waag, waar goederen werden gewogen en belast.

De Universiteit, de Pieterskerk en het monument van Rembrandt

Escape the City Leiden

Ontdek de oudste universiteit van Nederland en bewonder de prachtige historische gebouwen waar het zich bevindt. Bezoek de imposante Pieterskerk, een iconisch monument in Leiden en sluit je avontuur af bij het monument van de beroemde schilder Rembrandt van Rijn. Dit standbeeld is een eerbetoon aan een van de grootste kunstenaars uit de Nederlandse geschiedenis! Neem voor verdere informatie contact met ons op!

Escape the City Leiden direct spelen?

Veel gestelde vragen

De inlogcode die je van ons via de mail krijgt is onbeperkt geldig. Maar als je hebt ingelogd moet het spel direct gespeeld worden.

Escape the city is beschikbaar in het Nederlands. Voor sommige steden is ook een Engelse versie beschikbaar.

Momenteel is het spel alleen in Utrecht te spelen, maar we zijn bezig om het spel ook beschikbaar te maken in andere grote steden.

Per team heb je 1 device (Smartphone/tablet) met internet en gps nodig. Daarop installeer je de gratis app vanuit de appstore. In de instructies die je van ons krijgt staat de link naar de app en ook jouw inlogcode waarmee je het spel kan starten.

Het spel duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Het ligt eraan hoelang je er over wilt doen. Als de 2 uur voorbij is en je hebt de stad nog niet gered, kan je kiezen verder verder te spelen en de stad alsnog te redden!

Dat ligt aan de begeleiding die jij wilt tijdens het spel. Kies je ervoor om zelfstandig op pad te gaan, dan betaal je minder dan wanneer je een spelbegeleider op afstand of op locatie wilt. Voor de exacte prijzen kun je een offerte aanvragen.

Het spel is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 14. De raadsels en opdrachten zijn uitdagend, maar je kan tips vragen als je hulp nodig hebt. Wil je het spel met het gezin spelen is dan kunnen kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding meedoen.

Het spel kan het beste door 2-4 personen gespeeld worden, dus 1 team. Ben je met een grotere groep zoals 20? Dan kan de groep verdeeld worden door bijvoorbeeld 5 teams van 4 personen. Wel is er maar 1 route en 1 manier om de stad te bevrijden. Leukste is dan om met een korte pauze tussen de groepen te starten.

Wij adviseren om met 2-4 personen in 1 team te gaan. Zo kan iedereen meedoen en is het goed te doen om te overleggen. Op die manier is het voor iedereen leuk!