Escape the City Haarlem

Bevrijd Haarlem en ontdek de stad!

Escape the City Hero Haarlem

Ca. 2 uur

2-4 personen per team

Combinatie van een stadswandeling en escape game

Opdrachten en raadsels in centrum stad

Gebaseerd op echte Haarlemse legende

Direct te spelen

€ 29,50 / team (2-4 personen)

Verken Haarlem op een unieke manier met onze self-guided citygame, geïnspireerd door een waargebeurde legende.

Terwijl je door de charmante straatjes wandelt, zul je versteld staan van de vele toeristische hoogtepunten en verborgen juweeltjes die de stad te bieden heeft. Los diverse raadsels en puzzels op, behaal awards en bevrijd de stad!

Haarlem is in nood. De stad is omsingeld door Spanjaarden onder leiding van Don Fradrique Alvarez de Toledo. De klok tikt, en er moet een vluchtroute worden gevonden om Willem van Oranje te waarschuwen, evenals versterkingen om de Spanjaarden buiten de stadsmuren te houden. De dappere weduwe Kenau, die na het overlijden van haar man de scheepswerf in Haarlem heeft overgenomen, staat klaar om de stad te verdedigen.

Help Kenau de Spanjaarden te weerstaan en Haarlem te beschermen! We hebben slechts 2 uur om dit voor elkaar te krijgen.

Escape the City Haarlem spelen?

Je kent ons van

Rtl 4 logo
Postcode Lotterij
Ad logo
Logo HHB

Escape the City Haarlem

Escape the City Hero Haarlem 2

Betreed Escape the City Haarlem en word een onmisbaar lid van het team dat weduwe Kenau bijstaat in de verdediging en bescherming van de stad tegen de Spanjaarden. Maar hoe kunnen we deze taak volbrengen wanneer de benodigde hulpmiddelen schaars zijn?


In elke stad in Nederland kent Escape the City een ander verhaal. Geen enkel spel is dus hetzelfde. Het spel speelt zich af in het centrum van Haarlem, komt langs (bijna) alle hoogtepunten en kent een vaste start locatie.

Hoe werkt Escape the City Haarlem

Hand Bevrijd de Stad
  • De startlocatie is het Frans Hals Museum.
  • Tijdens het spel zullen jullie onder andere langs de Botermarkt, de Jopenkerk, de Grote Markt, de Wijde Appelaersteeg, de Puente Kruisbrug en het Kenaupark komen.
  • Het spel wordt met een app gespeeld. De link naar de app en login gegevens ontvang je, zodra je het spel hebt aangeschaft.
  • Zodra jullie op de start locatie zijn, log je in en start het spel.
  • Bevrijd de Stad is te spelen met een groep van 2 tot 4 personen. Speel je met meer dan 1 team, koop dan per team een spel aan.
  • De uitdaging is om het mysterie binnen 2 uur op te lossen. Mocht dat niet lukken dan hebben jullie het niet gehaald. Maar niet getreurd! Jullie hebben dan nog steeds de mogelijkheid om het spel af te maken.

Wil je Escape the City Haarlem spelen?

Speel het spel in Haarlem of in een andere stad

Helaas, voor deze zoekopdracht zijn geen producten gevonden!

Escape the City Haarlem spelen met een grote groep

Escape the City grote groep

Zijn jullie met een grote groep (8+ personen) dan is het ook mogelijk om Escape the City te spelen met begeleiding. Je ontvangt dan een telefonische introductie bij de start van het spel. De spelbegeleider volgt jullie op het scherm, geeft aanmoedigingen & tips en is het gehele spel bereikbaar voor vragen.


Ben je met meer dan 15+ deelnemers dan is het ook mogelijk om begeleiding ter plekke te krijgen. Daarnaast kunnen we dit spel voor jullie combineren met een horeca arrangement of een andere activiteit. Zo organiseer je eenvoudig een compleet dagje uit.


Dus ben je met een grote groep, wil je escape the city of één van onze andere citygames in Haarlem spelen? Vraag dan een offerte aan.

Escape the City spelen met een grote groep?

Escape the city Haarlem

Escape the city Haarlem

Haarlem was ooit volledig omsingeld door Spaanse troepen onder leiding van Don Frederik, de gevreesde zoon van de hertog van Alva. Om Willem van Oranje te waarschuwen was er een vluchtroute nodig. Tijdens het Escape the City Haarlem spel krijgen jullie de kans om in de schoenen van de dappere weduwe Kenau te staan en de stad te verdedigen tegen de Spanjaarden.


Het is jullie taak om puzzels op te lossen, raadsels op te lossen en geheime aanwijzingen te vinden om de weg naar buiten te vinden en de stad te redden.

Escape the City Haarlem leert jou de geschiedenis van Haarlem

Citygame Haarlem

Tijdens het spel word je ondergedompeld in de geschiedenis van Haarlem. Je komt meer te weten over de heldhaftige daden van Kenau en haar medestrijders. Daarnaast ontdek je interessante feiten over de belegering van Haarlem en de oorlog met Spanje. Het spel combineert entertainment en educatie op een boeiende manier, waardoor je niet alleen plezier hebt, maar ook iets nieuws leert.


Ben je op zoek naar een unieke en spannende ervaring in de prachtige stad Haarlem? Dan moet je beslist deelnemen aan dit Escape the City spel!

Escape the City Haarlem spelen?

Ontdek de highlights van de stad met Escape the City Haarlem!

Bevrijd de stad Haarlem

Tijdens Escape the City krijg je de mogelijkheid om enkele van de meest populaire bezienswaardigheden van Haarlem te bezoeken. Tijdens het spel kom je onder andere langs het Teylersmuseum, het oudste museum van Nederland, waar je een kijkje kunt nemen in de wereld van wetenschap en kunst. Verder kom je langs het Frans Halsmuseum, waar je kunt genieten van prachtige kunstwerken uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Ook het Hofje van Bakenes en de Grote St. Bavokerk zijn historische plekken die je niet mag missen.


Op de Botermarkt kun je genieten van een gezellige sfeer en na het spel misschien ontspannen op een terrasje zitten. De Jopenkerk is een unieke locatie waar je kunt genieten van heerlijke lokale bieren. Het Stadhuis en de Grote Markt zijn ook absoluut een bezoek waard.

Een uniek avontuur wacht op jullie

Haarlem escape the city

Deze Citygame in Haarlem biedt veel meer dan alleen een leuke ervaring. Het is een kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, zoals teamwork, probleemoplossing en communicatie. Deze vaardigheden zullen zeker van pas komen tijdens het spel, maar ook in het dagelijks leven. Daarnaast is het een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en plezier te hebben.


Als je op zoek bent naar een spannende activiteit in Haarlem voor een bedrijfsuitje of teamuitje, dan is Escape the City de perfecte keuze voor jou. Combineer avontuur, puzzels en het verkennen van de stad terwijl je met vrienden, familie of collega's speelt. Waar wacht je nog op? Reserveer nu je avontuur met Escape the City Haarlem!

Wil je Escape the City Haarlem direct boeken?

Veel gestelde vragen

De inlogcode die je van ons via de mail krijgt is onbeperkt geldig. Maar als je hebt ingelogd moet het spel direct gespeeld worden.

Escape the city is beschikbaar in het Nederlands. Voor sommige steden is ook een Engelse versie beschikbaar.

Momenteel is het spel alleen in Utrecht te spelen, maar we zijn bezig om het spel ook beschikbaar te maken in andere grote steden.

Per team heb je 1 device (Smartphone/tablet) met internet en gps nodig. Daarop installeer je de gratis app vanuit de appstore. In de instructies die je van ons krijgt staat de link naar de app en ook jouw inlogcode waarmee je het spel kan starten.

Het spel duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Het ligt eraan hoelang je er over wilt doen. Als de 2 uur voorbij is en je hebt de stad nog niet gered, kan je kiezen verder verder te spelen en de stad alsnog te redden!

Dat ligt aan de begeleiding die jij wilt tijdens het spel. Kies je ervoor om zelfstandig op pad te gaan, dan betaal je minder dan wanneer je een spelbegeleider op afstand of op locatie wilt. Voor de exacte prijzen kun je een offerte aanvragen.

Het spel is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 14. De raadsels en opdrachten zijn uitdagend, maar je kan tips vragen als je hulp nodig hebt. Wil je het spel met het gezin spelen is dan kunnen kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding meedoen.

Het spel kan het beste door 2-4 personen gespeeld worden, dus 1 team. Ben je met een grotere groep zoals 20? Dan kan de groep verdeeld worden door bijvoorbeeld 5 teams van 4 personen. Wel is er maar 1 route en 1 manier om de stad te bevrijden. Leukste is dan om met een korte pauze tussen de groepen te starten.

Wij adviseren om met 2-4 personen in 1 team te gaan. Zo kan iedereen meedoen en is het goed te doen om te overleggen. Op die manier is het voor iedereen leuk!