Escape the City Den Haag

Bevrijd Den Haag en ontdek de stad!

Escape the City Hero Den Haag

Ca. 2 uur

2-4 personen per team

Combinatie van een stadswandeling en escape game

Opdrachten en raadsels in centrum stad

Gebaseerd op een echte Haagse legende

Direct te spelen

€ 29,50 / team (2-4 personen)

Ontdek, en laat je verrassen door Escape the City Den Haag, gebaseerd op een waar gebeurde legende. Verbaas je ondertussen over de leukste toeristische trekpleisters en verborgen pareltjes van Den Haag. Los samen raadsels op, verdien aanwijzingen, bemachtig alle awards en bevrijd de stad!

We gaan teug naar begin 1600. Midden in de 80-jarige oorlog is er een bestand getekend met de Spanjaarden, mede op aandringen van Johan van Olde Barneveld - de belangrijkste politicus van die tijd. In 1618 worden Johan van Oldebarneveld en Hugo de Groot - zijn belangrijkste adviseur - echter gearresteerd op verdenking van landverraad en gevangengezet op het Binnenhof. Dit mogen we niet laten gebeuren. Wij gaan Johan en Hugo helpen ontsnappen! We hebben 2 uur de tijd.

Escape the City Den Haag spelen?

Je kent ons van

Rtl 4 logo
Postcode Lotterij
Ad logo
Logo HHB

Het leukste stadsspel in Den Haag

Escape the City Hero Den Haag 2

In Escape the City Den Haag moeten jullie Johan van Oldebarneveld en zijn belangrijkste adviseur, Hugo de Groot, bevrijden die gearresteerd zijn op beschuldiging van landverraad. Wie zit er eigenlijk achter deze arrestatie? En waarom zijn ze gevangengenomen? De vrouw van Hugo de Groot verzint een plan. Ze heeft drie attributen nodig om de mannen te laten ontsnappen, maar wat zijn die attributen?


In elke stad in Nederland kent Escape the City een ander verhaal. Geen enkel spel is dus hetzelfde. Het spel speelt zich af in het centrum van Den Haag, komt langs (bijna) alle hoogtepunten en kent een vaste start locatie.

Hoe werkt Escape the City Den Haag

Hand Bevrijd de Stad
  • De startlocatie is het Mauritshuis.
  • Tijdens het spel komen jullie o.a. langs China Town, de Grote Kerk, het Binnenhof, de Ridderzaal, het Oude Raadhuis en Paleis Noordeinde.
  • Het spel wordt met een app gespeeld. De link naar de app en login gegevens ontvang je, zodra je het spel hebt aangeschaft.
  • Zodra jullie op de start locatie zijn, log je in en start het spel.
  • Bevrijd de Stad is te spelen met een groep van 2 tot 4 personen. Speel je met meer dan 1 team, koop dan per team een spel aan.
  • De uitdaging is om het mysterie binnen 2 uur op te lossen. Mocht dat niet lukken dan hebben jullie het niet gehaald. Maar niet getreurd! Jullie hebben dan nog steeds de mogelijkheid om het spel af te maken.

Wil je Escape the City Den Haag spelen?

Speel het spel in Den Haag of in een andere stad

Helaas, voor deze zoekopdracht zijn geen producten gevonden!

Escape the City Den Haag spelen met een grote groep

Escape the City grote groep

Zijn jullie met een grote groep (8+ personen) dan is het ook mogelijk om Escape the City te spelen met begeleiding. Je ontvangt dan een telefonische introductie bij de start van het spel. De spelbegeleider volgt jullie op het scherm, geeft aanmoedigingen & tips en is het gehele spel bereikbaar voor vragen.


Ben je met meer dan 15+ deelnemers dan is het ook mogelijk om begeleiding ter plekke te krijgen. Daarnaast kunnen we dit spel voor jullie combineren met een horeca arrangement of een andere activiteit. Zo organiseer je eenvoudig een compleet dagje uit.


Dus ben je met een grote groep, wil je escape the city of één van onze andere citygames in Den Haag spelen? Vraag dan een offerte aan.

Escape the City spelen met een grote groep?

Ontsnap uit de stad Den Haag met dit leuke spel!

Den Haag Escape the city

Vanaf het Mauritshuis zul je langs bekende plekken zoals China Town, de Grote Kerk en Paleis Noordeinde komen terwijl je probeert te ontsnappen. Het spel is uitdagend en spannend, en zal je zeker op de proef stellen. Verzamel je team en ga de uitdaging aan!


Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en leuke activiteit om samen met vrienden, familie of collega's te doen, dan is deze citygame perfect voor jou. Met behulp van locatiegegevens en aanwijzingen moet je proberen te ontsnappen uit de stad terwijl je langs bekende plekken op de route komt.

Startlocatie Escape Tour Den Haag: het Mauritshuis

Escape the City in Den Haag

Escape Tour Den Haag is ontworpen om teams samen te brengen en je vaardigheden op het gebied van communicatie, probleemoplossing en teamwork te testen. Werk samen met je teamgenoten, deel ideeën en werk strategisch om de uitweg te vinden voordat de tijd om is.


Het avontuur begint bij het beroemde Mauritshuis, een indrukwekkend gebouw dat kunstwerken van wereldklasse herbergt. Bewonder de prachtige schilderijen voordat je het spel start. Zorg ervoor dat je team klaar staat om de uitdaging aan te gaan, want er is geen tijd te verliezen!

Escape the City Den Haag direct boeken?

Ontdek verborgen schatten onderweg

Escape the city Den Haag 1

Tijdens het spel zul je langs verschillende bekende plekken en bezienswaardigheden komen. Hierbij zijn onder andere China Town, de Grote Kerk, het Binnenhof, de Ridderzaal, het Oude Raadhuis en Paleis Noordeinde inbegrepen.


Deze locaties voegen een extra dimensie toe aan de citygame en maken het nog spannender. Terwijl je puzzels oplost en raadsels ontcijfert, kom je meer te weten over de geschiedenis en cultuur van Den Haag.

Escape the City in andere steden

Wil je dit stedelijk avontuur in een andere stad beleven? Wij bieden deze citygame ook aan in andere steden, zoals Escape the City in Leiden en Escape the City in Tilburg. Het is ook mogelijk om andere citygames te spelen, zoals Manhunt en Crazy 88!

Wil je Escape the City Den Haag direct boeken?

Veel gestelde vragen

De inlogcode die je van ons via de mail krijgt is onbeperkt geldig. Maar als je hebt ingelogd moet het spel direct gespeeld worden.

Escape the city is beschikbaar in het Nederlands. Voor sommige steden is ook een Engelse versie beschikbaar.

Momenteel is het spel alleen in Utrecht te spelen, maar we zijn bezig om het spel ook beschikbaar te maken in andere grote steden.

Per team heb je 1 device (Smartphone/tablet) met internet en gps nodig. Daarop installeer je de gratis app vanuit de appstore. In de instructies die je van ons krijgt staat de link naar de app en ook jouw inlogcode waarmee je het spel kan starten.

Het spel duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Het ligt eraan hoelang je er over wilt doen. Als de 2 uur voorbij is en je hebt de stad nog niet gered, kan je kiezen verder verder te spelen en de stad alsnog te redden!

Dat ligt aan de begeleiding die jij wilt tijdens het spel. Kies je ervoor om zelfstandig op pad te gaan, dan betaal je minder dan wanneer je een spelbegeleider op afstand of op locatie wilt. Voor de exacte prijzen kun je een offerte aanvragen.

Het spel is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 14. De raadsels en opdrachten zijn uitdagend, maar je kan tips vragen als je hulp nodig hebt. Wil je het spel met het gezin spelen is dan kunnen kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding meedoen.

Het spel kan het beste door 2-4 personen gespeeld worden, dus 1 team. Ben je met een grotere groep zoals 20? Dan kan de groep verdeeld worden door bijvoorbeeld 5 teams van 4 personen. Wel is er maar 1 route en 1 manier om de stad te bevrijden. Leukste is dan om met een korte pauze tussen de groepen te starten.

Wij adviseren om met 2-4 personen in 1 team te gaan. Zo kan iedereen meedoen en is het goed te doen om te overleggen. Op die manier is het voor iedereen leuk!