Escape the City Amsterdam

Bevrijd Amsterdam en ontdek de stad!

Escape the City Amsterdam Hero

Ca. 2 uur

2-4 personen per team

Combinatie van een stadswandeling en escape game

Opdrachten en raadsels in centrum stad

Gebaseerd op echte Amsterdamse legende

Direct te spelen

Bezoek en wandel door Amsterdam met deze self-guided citygame gebaseerd op een waar gebeurde legende. Verbaas je ondertussen over de leukste toeristische trekpleisters en verborgen pareltjes van Amsterdam. Los verschillende raadsels en puzzels, bemachtig alle awards en Bevrijd de Stad!

Wolfger - een jongen met een hond - spoelt samen met de bisschop van Friesland (Koenraad) aan op de plek die we tegenwoordig Amsterdam noemen. Koenraad voorspelt dat Wolfger hier een geweldige stad zal stichten. De concurrentie ligt echter op de loer! Help Wolfger om Amsterdam te stichten en de stad binnen 2 uur van de concurrentie te bevrijden!

Escape the City Amsterdam spelen?

Je kent ons van

Rtl 4 logo
Postcode Lotterij
Ad logo
Logo HHB

Escape the City Amsterdam

Paleis op de Dam

In Escape the City Amsterdam moeten jullie Amsterdam van de concurrentie bevrijden door sneller te starten met het aanleggen van de stad. Jullie helpen Wolfger die na een woeste tocht door een storm is aangespoeld in een Kogge op de plek die we tegenwoordig Amsterdam noemen. Hij besluit zich op deze plek te vestigen en hier een stad te stichten. Maar hoe doe je dat zonder hulpmiddelen, in een drassige grond en met concurrentie op de loer?


In elke stad in Nederland kent Escape the City een ander verhaal. Geen enkel spel is dus hetzelfde. Het spel speelt zich af in het centrum van Amsterdam, komt langs (bijna) alle hoogtepunten en kent een vaste start locatie.

Hoe werkt Escape the City Amsterdam

Hand Bevrijd de Stad
  • De startlocatie is de Dam in Amsterdam (voor de Nieuwe Kerk).
  • Tijdens het spel komen jullie o.a. langs de Westerkerk, Grachtengordel, Anne Frankhuis, Paleis op de Dam, Begijnhof, Bloemenmarkt en de Munttoren.
  • Het spel wordt met een app gespeeld. De link naar de app en login gegevens ontvang je, zodra je het spel hebt aangeschaft.
  • Zodra jullie op de start locatie zijn, log je in en start het spel.
  • Bevrijd de Stad is te spelen met een groep van 2 tot 4 personen. Speel je met meer dan 1 team, koop dan per team een spel aan.
  • De uitdaging is om het mysterie binnen 2 uur op te lossen. Mocht dat niet lukken dan hebben jullie het niet gehaald. Maar niet getreurd! Jullie hebben dan nog steeds de mogelijkheid om het spel af te maken.

Wil je Escape the City Amsterdam spelen?

Speel het spel in Amsterdam of in een andere stad

Helaas, voor deze zoekopdracht zijn geen producten gevonden!

Escape the City Amsterdam spelen met een grote groep

Escape the City grote groep

Zijn jullie met een grote groep (8+ personen) dan is het ook mogelijk om Escape the City te spelen met begeleiding. Je ontvangt dan een telefonische introductie bij de start van het spel. De spelbegeleider volgt jullie op het scherm, geeft aanmoedigingen & tips en is het gehele spel bereikbaar voor vragen.


Ben je met meer dan 15+ deelnemers dan is het ook mogelijk om begeleiding ter plekke te krijgen. Daarnaast kunnen we dit spel voor jullie combineren met een horeca arrangement of een andere activiteit. Zo organiseer je eenvoudig een compleet dagje uit.


Dus ben je met een grote groep, wil je escape the city of één van onze andere citygames in Amsterdam spelen? Vraag dan een offerte aan.

Escape the City spelen met een grote groep?

Veel gestelde vragen

De inlogcode die je van ons via de mail krijgt is onbeperkt geldig. Maar als je hebt ingelogd moet het spel direct gespeeld worden.

Escape the city is beschikbaar in het Nederlands. Voor sommige steden is ook een Engelse versie beschikbaar.

Momenteel is het spel alleen in Utrecht te spelen, maar we zijn bezig om het spel ook beschikbaar te maken in andere grote steden.

Per team heb je 1 device (Smartphone/tablet) met internet en gps nodig. Daarop installeer je de gratis app vanuit de appstore. In de instructies die je van ons krijgt staat ook jouw inlogcode waarmee je het spel kan starten.

Het spel duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Het ligt eraan hoelang je er over wilt doen. Als de 2 uur voorbij is en je hebt de stad nog niet gered, kan je kiezen verder verder te spelen en de stad alsnog te redden!

Dat ligt aan de begeleiding die jij wilt tijdens het spel. Kies je ervoor om zelfstandig op pad te gaan, dan betaal je minder dan wanneer je een spelbegeleider op afstand of op locatie wilt. Voor de exacte prijzen kun je een offerte aanvragen.

Het spel is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 14. De raadsels en opdrachten zijn uitdagend, maar je kan tips vragen als je hulp nodig hebt. Wil je het spel met het gezin spelen is dan kunnen kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding meedoen.

Het spel kan het beste door 2-4 personen gespeeld worden, dus 1 team. Ben je met een grotere groep zoals 20? Dan kan de groep verdeeld worden door bijvoorbeeld 5 teams van 4 personen. Wel is er maar 1 route en 1 manier om de stad te bevrijden. Leukste is dan om met een korte pauze tussen de groepen te starten.

Wij adviseren om met 2-4 personen in 1 groep te gaan. Zo kan iedereen meedoen en is het goed te doen om te overleggen. Op die manier is het voor iedereen leuk!